Spelföretaget Wargaming

Wargaming är ett internationellt spelföretag som har sitt huvudkontor på Cypern men finns representerade i 16 olika länder. När de först startade fokuserade de främst på strategispel men har på senare år också börjat utveckla andra typer av spel. Spelföretaget fick sitt stora genombrott när de lanserade ett spel som var ett onlinespel med militärtema kallat World of Tanks.

Historien bakom Wargaming:

Wargaming grundades i Vitryssland under 1998 när de började utveckla strategispel för PC. Gemensamt för dessa spel var att det var så kallade multiplayer vilket innebär att du spelar tillsammans med andra spelare direkt över nätet. De lanserade sitt första spel år 2000 och de nästa 5 åren arbetade spelföretaget hela tiden med att utveckla och ta fram nya spel. Mest krut la de på en spelserie som heter Massive Assault innan ett spel lanserades som blev deras stora genombrott, World of Tanks, detta släpptes både i Europa och Nordamerika. Nu på senare år har det också kommit två uppföljare till originalet.

De fortsatte sedan att etablera sig i andra delar av världen och öppnade också ett kontor och utvecklingscenter i Korea. I samband med detta valde de att gå en annan väg med företaget och grundade vad som idag är känt som wargaming.net. Här är meningen att alla spel ska finnas på en och samma plattform och vara ett stort spelmecka. De har också börjat utveckla spel till andra konsoler så som xbox och playstation.

Under 2013 grundades dessutom en egen e-sportliga. E-sport har slagit igenom stort under de senaste åren och lockar idag både spelare och publik. Oftast finns det stora pengar att hämta i prispotterna under turneringarna. Bettingföretagen brukar också vilja vara med på ett hörn och idag kan du välja att betta på e-sport via olika nätcasinon.